dijous, 24 de gener del 2013

♥ MARATÓ Pre-Oscars

Pin It Ahora!




Ja queda poquet pels Oscar de l'Academia de Hollywood i en aquesta última setmana sembla que estic fent una marató per saber una mica per on van els trets...

Tot va començar amb Les Misérables firmada per Tom Hooper, que em va semblar preciosa, amb una fotografia increíble i per suposat, tractant-se d'un musical, amb una banda sonora que et deixa sense alè. En Hugh Jackman senzillament espectacular i l'actor que més em va agradar per la seva actuació i el significat dins l'obra va ser el del petit Gavroche interpretat pel Daniel Huttlestone.
Pros per anar-la a veure: un clàssic imperdible per tenir dins la filmoteca memorística. T'han d'agradar els musicals, si saps anglès molt millor i sinó deixat endur per la musica i les imatges.
Contra: si no saps anglès et pots perdre per complert la pel·lícula, ja que el 90% és musical amb subtítols.
  

Les Misérables està nominada als Oscar en les següents categories (7 nominacions):
Millor pel·lícula
Millor actor protagonista Hugh Jackman
Millor actriu secundària Anne Hathaway
Millor vestuari
Millor maquillatge i perruqueria
Millor cançó original "Suddenly"
Millor disseny de producció
Millor barreja de so

La següent pel·lícula que vaig anar a veure va ser una altra joia del meu estimat Quentin... Haig de confessar que em feia una mica de mandra anar a veure Django unchained perquè a mi el tipus de pel·lícula de far west no m'agrada, però... sorpresa mooooolt agradable, segell Tarantino 100% en tot. Com es tracta la temàtica, l'exageració de la sang i fetge, l'ironia molt ben portada i per no desentonar una banda sonora brutal on es barreja en Morricone amb "rap" en una pel·lícula d'època. Són gairebé tres hores que et deixen amb ganes de tornar-la a veure.


Pros per anar-la a veure: ser molt fan de Tarantino, o de qualsevol dels actors que broden els seus papers, Jamie Foxx magnífic i un DiCaprio molt malvat, retorçat i inepte perfectament interpretat. Que t'agradi que et soprenguin amb una pel·lícula i anar preparat a veure un spaguetti-western non-convetional.
Contra: Si no t'agrada la sang i fetge o si ets nazi.

Django unchained està nominada als Oscar en les següents categories (5 nominacions):
Millor pel·lícula
Millor guió original
Millor actor secundari per Christoph Waltz
Millor fotografia
Millor so

I l'última pel·lícula pel moment ha estat ZeroDarkThirty (traduïda com La noche más oscura) de la Kathryn Bigelow, autora també de En tierra hostil. És una pel·lícula que tracta de la recerca i assassinat de l'Osama Bin Laden per part dels serveis d'intel·ligència dels EEUU. 
És una pel·lícula hiperrealista, on realment et sents com si estiguessis allà, molt dura, cruel i que pot ferir sensibilitats ja que hi ha imatges d'una crueltat tant real que gairebé sembla que haguessin fet un reportatge al mateix moment que van ocòrrer els fets.
El repartiment és força desconegut tret per en James Gandolfini i per un actor que a mi m'agrada especialment (a part el trobo molt atractiu) que és en Kyle Chandler (prota de Friday Night Lights).
L'actriu protagonista broda el paper i fins i tot crea en certs moments angoixa en l'espectador és la Jessica Chastain que interpreta la Maya, el cervell de tota l'operació que porta a la captura i l'assassinat de l'OBL com l'anomenen al film.


Pros per anar-la a veure: si t'agraden les pel·lícules bèl·liques i sobre l'orient mitjà. Si has seguit tota la trama dels atemptats terroristes de la Yihad islàmica. Si no et fereix la sensibilitat veure tortures a éssers humans. Als afeccionats a "pegar tiros" amb la play amb jocs tipus Call of Duty.
Contres: és una pel·lícula que tracta una temàtica molt sensible i pot ferir a l'espectador. Està rodada de modus hiperrealista i això pot no agradar en l'aspecte que t'arriba a implicar com a espectador. Si estàs en contra la tortura i la mort i el "ojo por ojo" no és la teva pel·lícula.
Zero Dark Thirty està nominada als Oscar en les següents categories (5 nominacions):
Millor pel·lícula
Millor guió original
Millor actriu protagonista per la Jessica Chastain
Millor edició
Millor edició de so

Ara vull veure'n tres més com a mínim: El lado bueno de las cosas, Argo i Lincoln. Si puc us faré un petit sumari com amb les que ja he vist, això si, sense revelar-vos res de les pel·lícules.

Petons, cinema i felicitat!!!

Gina Mandarina







2 comentaris:

  1. BON DIAAAAA!!!!!!!!! MOLTE BE SENYORA CRITICA DE CINE!!!!!!!!!!! PO AIXÒ NO ES FA A LES 3 I MITJA DE LA NIT... xDDDDDD
    MUAAAAAS

    ResponElimina
  2. ÉS el que passa quan tornes del cinema amb l'adrenalina a tope i no et deixa dormir!!! Jejejejeje! MUUUAK

    ResponElimina